ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Πωλίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Το πραγματικό της όνομα είναι Πωλίνα-Παρασκευή Μισαηλίδου. Ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι ερασιτεχνικά, τραγουδώντας ξένα τραγούδια τζαζ-ροκ στο ON THE ROCKS με το συγκρότημα ΟΣΙΡΙΣ', παρέα με τον Μάικ Ροζάκη και τον Τάκη Αντωνιάδη. Υπήρξε μέλος και του συγκροτήματος SUNSET. 

Η πρώτη επαφή της με το εμπορικό, θα λέγαμε, κύκλωμα και η πρώτη φορά που ερμήνευσε ελληνικά τραγούδια, ήταν το 1977 στο ΚΥΤΤΑΡΟ. Ήταν ένα μιούζικαλ της εποχής, που είχε γραφτεί και σκηνοθετηθεί από τον Κώστα Τουρνά, τον οποίο η Πωλίνα θεωρεί μεγάλο ταλέντο και άριστο συνεργάτη.

Σύντομα ήρθε η πρόταση από τον Γιάννη Πάριο για τα ΔΕΙΛΙΝΑ. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε περιοδεία εκτός Ελλάδας. Στην πορεία, η Πωλίνα εμφανίστηκε σε όλες τις μεγάλες νυχτερινές πίστες δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. 

Για δύο χρόνια παίρνει μέρος στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1977 καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με το τραγούδι "Ζεί" και το 1978 με άλλους τρείς καλλιτέχνες, ως ομάδα, με το τραγούδι "Θέλω να σου τραγουδήσω πόσο σ' αγαπώ". Το 1979 συμμετέχει στο διαγωνισμό της EUROVISION με την Ελπίδα και τον ''Σωκράτη''. Σειρά μετά έχει η ΦΑΝΤΑΣΙΑ με τον Πασχάλη, άλλο έναν εκλεκτό συνεργάτη.

Κέρδισε δύο βραβεία, σε φεστιβάλ του Τόκυο και της Αυστρίας, με τραγούδια του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και του Κώστα Τουρνά αντίστοιχα. Η μεγάλη όμως τύχη την περίμενε στη ΜΕΔΟΥΣΑ το καλοκαίρι του 1980, που έκλεισε συμβόλαιο με τον Γιώργο Μαρίνο, ένα μεγάλο ''σταθμό'' που απογείωσε την καριέρα της. Στην πεντάχρονη συνεργασία τους, κατόρθωσε να γίνει γνωστό το όνομα της, χωρίς καν να έχει προσωπικό δίσκο.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση και η συμμετοχή της στο μουσικό σόου της ΕΡΤ ''ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ'', με την Σόφη Ζαννίνου και την Κατιάνα Μπαλανίκα. Το 1986, επιλέγεται από την ΕΡΤ να μας εκπροσωπήσει στην EUROVISION με το τραγούδι "Wagon lit" του Χάρη Χαλκίτη. Η χώρα μας όμως για πολιτικούς λόγους δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό εκείνη τη χρονιά. Αργότερα, κάποιοι από την ΕΡΤ, ισχυρίστηκαν πως δεν συμμετείχε η Ελλάδα λόγω της ημέρας προβολής της Eurovision, που συνέπιπτε με το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και δεν θα προβαλλόταν από την τηλεόραση.

O πρώτος προσωπικός της δίσκος κυκλοφορεί το 1986 με τίτλο "Μπιρίμπα" και σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη της επιτυχία, με συνεργάτες τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Χάρη Χαλκίτη. Την επόμενη χρονιά, το 1987, έρχεται μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, ο δίσκος ''Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες'', με συνεργάτες τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, τον Νίκο Καρβέλα και Χάρη Χαλκίτη. Ο δίσκος σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή και το συγκεκριμένο τραγούδι γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία στα ραδιόφωνα. Με αφορμή αυτή την επιτυχία γίνονται της μόδας οι Σεϋχέλλες και για προώθηση πολιτικών σχεδίων της εποχής, δημιουργείται απευθείας αερογραμμή: Αθήνα - Σεϋχέλλες!

Τα επόμενα χρόνια ακολουθεί μια σταθερή πορεία με τους δίσκους: ''Κόντρες'' (1988), ''Καλή επιτυχία'' (1990), ''Στην πολυθρόνα τη bamboo'' (1991), ''Φοβερό'' (1992), ''Καινούριος έρωτας'' (1994), σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες και χρυσούς δίσκους με τραγούδια που ακούγονται έως σήμερα.

Υπήρξαν σύζυγοι με τον γνωστό σκηνοθέτη Μεγακλή Βιντιάδη. Ο γάμος τους κράτησε 10 χρόνια περίπου, ενώ διατήρησαν μια αγαπημένη φιλική σχέση στη συνέχεια. Το 1994 παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι ''ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΣΑΤΕ!'' στον ANT1. Το 1995 φέρνει στον κόσμο το γιό της, Απόστολο. Λίγο αργότερα, το 1996 κυκλοφορεί ένας επετειακός δίσκος με τίτλο: ''Δέκα χρόνια μετά" και τέλη του 1997, ο δίσκος: ''Τώρα γράφω ιστορία''.

Το 2003-2004, βρίσκεται στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη και τη ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ, στην μουσική παράσταση "ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ». Το 2005-2006 παρουσιάζουν άλλο ένα μουσικό έργο του Σ. Κραουνάκη, στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ, το "ΜΠΙΜΠΕΡΟ". Ακολουθούν οι "ΔΟΥΛΑΡΕΣ" το 2006 και το "ΠΟΣΟ Σ'ΑΓΑΠΩ..ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ" 2007-2008.

Αρχές του 2008, κυκλοφορεί CD με τίτλο: "Back to the 80s" με δύο νέα τραγούδια, και παλαιότερες επιτυχίες της. To 2010, κυκλοφορεί το ditigal single: "Κλασσικά Εικονογραφημένα" και το 2011 το: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" για την Athens Voice.

2012-2013, στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ μαζί με την Σοφία Βογιατζάκη στη μουσικοθεατρική παράσταση "Κορίτσια από την Αρχή" του Δημήτρη Μαλισσόβα. Κυκλοφορεί επίσης και το digital single: "Πωλί...να" του Ανδρέα Λάμπρου.

2012-2014, εμφανίσεις σε clubs και μουσικές σκηνές, όπως το ΚΥΤΤΑΡΟ, το 8BALL, το GAGARIN, το Θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ (του Regency Casino Thessaloniki), το SHAMONE, το SMALL CAFE, το ALAS, το FRIENDS κ.α. με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη, με εξαιρετική επιτυχία. 2014-2015, εμφανίζεται στο SHAMONE μαζί με την Ελένη Φιλίνη και την Τζέσυ Παπουτσή στην μουσική παράσταση: "Τρείς Κόρες εν Καμίνω", του Βασίλη Μυριανθόπουλου σε μουσική του Στέφανου Κόκκαλη.

2015, διαδοχικές εμφανίσεις στο ΚΥΤΤΑΡΟ, με ιδιαίτερη επιτυχία, σεσυναυλίες-πάρτυ των 80s/90s μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη και τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο το νέο της single "ΑΒΑΝΑ" και κάνει μια συμμετοχή σε δίσκο του Tus με το τραγούδι "Χειροβομβίδα".

To 2018 κυκλοφορεί η επανεκτέλεση του hit των 80ς "Ροζ μπικίνι" σε ντουέτο με τον Tus και στην συνέχεια το e-single "Φλέβα" του Ανδρέα Λάμπρου.

Στα χρόνια που ακολουθούν έως το 2020, μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη, την Μαντώ, τον Δάκη, τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

80s/90s πάρτυ και η πορεία της Πωλίνας συνεχίζεται έως το 2024, με συναυλίες και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, μαζί με τον Κώστα Μπίγαλη, την Μαντώ, την Σοφία Βόσσου, ενώ κατά διαστήματα συμμετέχουν στην "ομάδα" η Σοφία Αρβανίτη και ο Χρήστος Δάντης.

Τον Μάιο του 2024, η Πωλίνα μαζί με την Μαντώ, την Σοφία Βόσσου, τον Κώστα Μπίγαλη, τον Αργύρη Αγγέλου και τον Λάκη Παπαδόπουλο, βρίσκεται στο Θέατρο Παλλάς, στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου "Reunion The Musical".

© ΠΩΛΙΝΑ
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε